Het verouderingsproces stoppen

Mijn 24-uurs uitdaging om jaren langer te leven.

Kunnen we de klok in slechts 24 uur terugdraaien? jawel! Ik onthul jou hoe je dat met enkele eenvoudige veranderingen in je dagelijkse leven kan gaan doen.

Hoe kun je het verouderingsproces stoppen in slechts 24 uur?

De eeuwige jeugd

Weg met rimpels, kankercellen droogleggen, geen vermoeidheid meer… en dat alles in één enkele dag! Het kan. En ik heb de, ik noem het maar 24-uur-lijst voor jou tegen het ouder worden: je kan er jonger uitzien.

Iedereen zou willen dat we niet hoeven te verouderen. Maar ik wil bewijzen hoe je dat in 24 uur kan doen. Je kan het ouder worden aanpakken en zelfs terugdraaien. Je zal je morgen al helemaal anders voelen met mijn 24-uurs uitdaging, die je lichaam tot op je DNA kan heropbouwen. Hoe? Simpel: eenvoudige oplossingen in combinatie met de nieuwste kennis.

Revolutionair onderzoek in de ouderdomsbestrijding toont aan dat je je organen kan transformeren, je cellen en zelfs je DNA met de veranderingen die je in 24 uur invoert. Het is een 24-uurs uitdaging om jaren langer te leven. De vraag die ik mij al lang stelde was: kan je je levensduur en levenskwaliteit veranderen door wat je in 24 uur doet? Het antwoord is ‘ja’. En dat is nou net zo opwindend te noemen.

Want die veranderingen in één dag kunnen grote gezondheidsvoordelen hebben voor je verdere leven. Het gaat om kleine veranderingen maar met een grote impact op je verouderingsproces en je welzijn. Kijk wat mogelijk is voor jou, je kunt niet snel genoeg hiermee beginnen…

Je hebt vier eenvoudige missies, verspreid over de hele dag…

Tip 1: De eerste missie om het ouder worden tegen te gaan: weg met rimpels! Je begint daar ’s morgens mee bij het opstaan. Beperk sterk de inname van suiker. Suikers en te veel eiwitten in je lichaam zijn slecht. Ze maken stoffen aan die andere eiwitten hinderen. Ze vormen abnormale verbindingen. Hierdoor vermindert je flexibiliteit, je elasticiteit in heel het lichaam, in je aders, overal, maar ook in je huid. Je ooit zo soepele huid gaat verrimpelen. Beperk in het vervolg de inname van suikers.

Tip 2: De tweede missie om het ouder worden tegen te gaan is: kankercellen droogleggen. Niet schrikken, maar het hoort ook wel degelijk bij de veranderingen die je gaat voeren in 24 uur. Je begint hiermee op de middag. Hoe doe je dat? Alle lichaamscellen, ook kankercellen, hebben energie nodig, en voeding ook. Hoe krijgen ze die denk je? Via jou bloedvaten. Maar hoe voorkom je nou dat nieuwe bloedvaten naar kankercellen worden omgevormd?

Hiervoor zorgen bepaalde levensmiddelen. Bijvoorbeeld met deze vruchtensalade die kanker bestrijdt. Ze bevat papaja, braambessen, bosbessen en cashewnoten. Voeg verder nog lekker vers fruit toe naar keuze, maar deze vier ingrediënten vormen samen de basis van deze fruitsalade. Ook niet minder belangrijk: nootmuskaat. Gebruik zoveel mogelijk nootmuskaat in je keuken. Nootmuskaat behoort ook in dit rijtje van ingrediënten om kankercellen droog te leggen. Maak regelmatig deze vruchtensalade als tussendoortje.

Eeuwig jong

Tip 3: Bij de derde missie tegen het ouder worden denkt je er misschien niet altijd aan, al heb je het wel al ondervonden. Dit doen we kort na de middag rond twee of drie uur: vermijd uitputting! Ik bedoel hiermee geen vermoeidheid maar uitputting van de cellen. De cellen functioneren niet meer naar behoren omdat ze helemaal op zijn. Wat is de oorzaak van dit verouderingsproces? De celdeling zorgt ervoor dat cellen zich steeds vernieuwen.

Telkens als ze zich delen, wordt ons DNA een stukje korter, het einde ervan. Uiteindelijk kunnen de cellen zich gewoon niet meer delen en sterven ze af. Je lichaam wordt met de jaren ouder en gaat ouderdomsverschijnselen veroorzaken. Wat kun je hiertegen doen in 24 uur? Voedingssupplementen nemen.

Met name multivitaminen, één bij je ontbijt. Toch wil ik één supplement eruit lichten:Astragalus. Dit is een traditioneel Chinees immuun versterkend kruid, in capsulevorm verkrijgbaar in de meeste apotheken. Ze beschermen de telomeren in je lichaam. De gezonde cellen leven langer en de veroudering vertraagt.

Tip 4: De vierde missie tegen het ouder worden: versla dementie! Dit is even heel belangrijk. Ik heb het er al over gehad, maar ik blijf het herhalen. Tien uur ’s avonds: ga naar bed! Ja, heel grappig hoor ik je denken.. maar dit is wel de grootste verandering die ik in mijn leven heb aangebracht sinds ik mij ben gaan verdiepen in gezondheid en ouder worden. Ik voel mij er echt beter door.

Ik weet ook dat het soms moeilijk is, maar het is zo cruciaal voor je eigen welzijn. Waarom slapen we in het algemeen niet genoeg? Stress is toch wel een van de hoofdoorzaken. Creëer tien minuten rust voor dat je naar bed gaat, zodat je voldoende slaapt. Hoe? Dat is voor iedereen verschillend. Lees even in een boek, anderen gaan even mediteren of rustig ademen. Naar muziek luisteren helpt veelal ook heel goed. Je maakt het voor jezelf uit…

Fabeltjes over veroudering: waar of niet waar?

We worden ouder, niets aan te doen. Toch kun je er op latere leeftijd er nog jeugdig uitzien. Tenminste, je kunt daar zelf iets aan doen. Maar er bestaan veel fabeltjes over hoe je er jonger uit kunt zien en blijven.

Wat zijn die fabeltjes en wat zijn écht de feiten? Ik neem enkele van deze fabeltjes door en bekijk of ze inderdaad fabel zijn of echt waar:

Grijs haar. Je denkt het eerste teken van veroudering. Vaak is dat ook zo. Maar kan stress de echte schuldige zijn? Wat is bijvoorbeeld de oorzaak van grijs haar krijgen? Het heeft veel te maken met een chemisch proces dat in je haar zit, zelfs toen je nog bijna geen had. Het is een enzym dat het kleuren verhindert.

Bepaalde cellen in je haar kunnen na verloop van tijd beschadigd raken en produceren ze minder pigment. In plaats van je haar te verven kun je proberen het probleem ook zo op te lossen:

Naarmate je ouder wordt verandert de stof in je haar die ervoor moet zorgen dat je haar de juiste kleur behoudt. Met de tijd bleekt je haar zich van binnen uit. Volg deze aanbevelingen zoveel mogelijk om je natuurlijke kleur van je haar in stand te houden, door gezond te leven en te eten.

Vooral fel gekleurde fruitsoorten en verse groenten bevatten veel antioxidanten die het natuurlijke pigment in je haar en je haarkleur kunnen behouden. Een fabeltje dat je grijze haren krijgt van stress is dus niet waar!

Witmakers die tandpasta’s beloven om je tanden weer mooi wit te maken, is dat echt of een fabeltje? Witmakers die je overal in bijvoorbeeld je supermarkt kan kopen is de beste manier om je tanden weer wit te krijgen. Niet mis toch? Witmakers op jonge tanden van kinderen en jonge volwassenen kan geen kwaad en maken inderdaad de tanden iets witter.

De witmakers richten weinig of geen schade aan de tanden en tand- glazuur blijft onbeschadigd. Maar met de jaren slijt het glazuur. Je tanden worden geel, wat eigenlijk geen verkleuring is. Het is de natuurlijke kleur van het tandbeen. Het glazuur op je tanden is wat weggesleten en zo kun je de natuurlijk witte kleur met witmakers nauwelijks nog terug krijgen.

Alleen bij jonge tanden lukt dat nog wel, vanwege de aanwezigheid van nog voldoende tandglazuur. Verzorg je tanden gewoon heel goed. Een fabeltje dat je, vooral op latere leeftijd, nog witte tanden door witmakers kunt krijgen is grotendeels dus niet waar!

Vooral fel gekleurde fruitsoorten en verse groenten bevatten veel antioxidanten die het natuurlijke pigment in je haar en je haarkleur kunnen behouden.

Nog een fabeltje over veroudering: zakken of wallen onder je ogen? Ze zeggen wel eens dat je ogen het raam van je ziel zijn. Dat zegt hoeveel slaap je krijgt. Veel mensen hebben niet genoeg slaap, de wallen bewijzen het. De stelling is dus: van slaapgebrek krijg je wallen onder je ogen.

Maar krijg je inderdaad wallen onder je ogen als je niet voldoende slaapt? Laat ik je dit zeggen, dat we overal vetophopingen hebben in ons lichaam. Soms ook onder je oog.

Als je een hele strakke huid hebt en stevige ‘ligamenten’ dan houdt dat het vet tegen en zie je de wallen niet. Maar het kan ook fout gaan. Een jonge, stevige huid geeft nog mee. Geen of weinig wallen dus, het vet blijft zitten waar het zit en kan nergens weg.

Maar naar mate je ouder wordt, zal de huid onder je ogen, die dun is, losser komen te zitten, en de ‘ligamenten’ beginnen wat te verzwakken. Zo kan het vet uitpuilen. Dus de wallen worden in de meeste gevallen niet veroorzaakt door slaapgebrek. Het is de natuurlijke anatomie. De huid zakt iets uit, en de cellen stromen erin. Het is een volkomen natuurlijk procedé.

Het laatste fabeltje over veroudering: rimpeltjes! Je hebt het vast wel gehoord en het is algemeen bekend, niets veroudert je huid zo snel als de zon. Zeker als je te weinig of geen zonnemelk gebruikt. Is het dan ook een fabeltje dat de zon je rimpeltjes kan veroorzaken? Nee, deze keer niet! Iedereen weet dat je van de zon rimpels kan krijgen, ook van één keer verbranden. Gebruik altijd zonnemelk.

Maar er is nog een schuldige, in je voeding: suiker. Als je teveel suiker eet, verandert er iets in je lichaam. Het laat de eiwitten samenklonteren en veroorzaakt een heftige reactie die collageen en elastine afbreekt.

Het effect van suiker wordt groter na je 35ste. Je huid is erg elastisch. De suiker breekt de elastine af. Als je suiker eet gaat het een verbinding aan met de zuurstof in je lichaam. Het pakt de eiwitten samen, het verandert de collageen en elastine, waardoor rimpels kunnen ontstaan.

Fabel of niet ?

↓           ↓

Ik kan je leren hoe je jaren langer kunt gaan leven. Ik heb drie geheime wapens voor je. Je kunt nu echt alles gaan veranderen…

MEER TIPS..

..OVER GEWICHT VERLIEZEN, GEZOND LEVEN EN DE ANDERE ONDERWERPEN OP DEZE WEBSITE: