Is suiker slecht voor je lichaam?

.
Er is een schadelijke stof in je huis en vast niet in de kamer waaraan je denkt. Je hebt het allemaal. Ze zit in je keuken. Als je er teveel van eet, loop je risico op een ernstige ziekte: suiker!
.

Is suiker slecht voor je lichaam? Is teveel suiker slecht voor je?

.
Recent onderzoek wijst op nieuwe gevaren. Het verrast je misschien compleet, maar suiker kan soms tot dodelijke ziektes leiden. Hoge bloeddruk, cholesterol, leverziekte en meer.
Suiker... gevaar !

Loop jij risico op ernstige ziektes door jouw liefde voor suiker?

 
Het staat bovenaan op mijn ‘boosdoeners’ lijst: suiker. Gemiddeld eten we er veel te veel van. En dat eist zijn tol van jouw gezondheid. En nu meer dan we ooit dachten. We weten welke rol suiker speelt bij diabetes. Uit nieuw onderzoek blijkt dat suiker ook een grote rol speelt bij hoge bloeddruk. De hoeveelheid suiker die je eet, kan ook je cholesterol beïnvloeden.
.
Maar de grootste verrassing: suiker kan jouw lever aantasten net zoals alcohol. Als je verslaafd bent aan suiker, kan dat gevaarlijker zijn dan je denkt…
 
Daarom geef ik je 4 Tips/ Risico’s waarin ik je wil wijzen op de gevaren van teveel suiker in je voeding en waarom je ze beter kunt mijden. Waarom suiker slecht is voor je lichaam…
.

Is suiker slecht voor je lichaam? Tip 1:

Het eerste risico is een te hoge bloeddruk. Nieuwe studies linken suiker aan hoge bloeddruk. Er zijn steeds meer bewijzen daarvan. Als je minder suiker zou eten, als is het maar één blikje fris per dag, dan kan dat je bloeddruk al dalen. Traditioneel werd bloeddruk gelinkt aan zout. Je hebt dat vast wel eens gehoord, en er wordt vaak over gepraat.
.
Maar is suiker dan een groter risico voor onze bloeddruk dan zout? Potentieel wel. Zout kan voor vernauwde bloedvaten zorgen, en op die manier een hoge bloeddruk. Suiker kan het urinezuur beïnvloeden en ook voor hogere bloeddruk zorgen. Maar de vraag is natuurlijk: hoeveel is te veel? Suiker geeft energie maar veel van de verkeerde suiker is slecht voor je lichaam.
.
Eet nooit meer dan 6 theelepels suiker extra per dag. Dat is ongeveer zo’n 100 calorieën.
Maar nu komt het: 1 blikje frisdrank kan al gemakkelijk tot 9 theelepels suiker bevatten. Met extra suiker bedoel ik niet zo zeer de natuurlijke suikers in gezonde producten, maar echte geraffineerde extra suikers. Dan is suiker slecht voor je lichaam natuurlijk. Stop met frisdranken, ook light.
 

Is suiker slecht voor je lichaam? Tip 2:

Het tweede risico is hoge cholesterol. Onderzoekers keken naar het goede cholesterol. Mensen die meer extra suikers innamen hadden een lagere goede cholesterol, maar hadden hogere concentraties van bepaalde stoffen die een slechte cholesterol veroorzaken. Sommige mensen die meer suiker eten maken meer kans op hartziektes en vaatziektes. Ik maak het even kort duidelijk:
.
Wat gebeurd er in ons lichaam als we teveel suikers eten? Als we teveel extra suikers eten, wordt die verwerkt door de lever. Die rekent uit hoeveel we nodig hebben voor energie. En alle extra’s, en dat zijn er vaak meer dan je denkt, worden snel omgezet in vet, die je cholesterol al negatief kan beïnvloeden.
 

Is suiker slecht voor je lichaam? Tip 3:

Het derde risico is leverziekte. Mensen wijten leverziekte vaak aan levercirrose en leverschade, waar ook overmatig alcoholgebruik aan wordt gelinkt. Is suiker dan ook een oorzaak? We weten dat suiker leverziekte verergert. Als iemand al leverziekte heeft, kan overmatig suikergebruik het erger maken. er zijn veel vergelijkingen tussen alcohol en suiker. Het zijn allebei koolhydraten, ze stimuleren buikvet en leverziekte. Ze werken gelijkaardig.
 

Is suiker slecht voor je lichaam? Tip 4:

Het vierde risico is de grootste: insulineresistentie. Insuline is de grootste regelaar van ons metabolisme. Dat stijgt en daalt als we eten. Maar als je veel extra suiker eet, piekt die. Het haalt de suiker uit onze bloedstroom en naar de cellen waar ze hoort. Het probleem is, als die te vaak piekt worden de cellen er ongevoelig voor. Als je teveel naar rockconcerten gaat worden je oren ook minder gevoelig. Onze cellen worden minder gevoelig voor insuline, en het bloeddruk gehalte stijgt. Als het te hoog wordt, krijg je diabetes.

Als je verslaafd bent aan suiker, kan dat gevaarlijker zijn dan je denkt…

MEER TIPS..

..OVER GEZONDHEID, VEROUDERING TEGENGAAN, AFVALLEN EN DE ANDERE ONDERWERPEN OP DEZE WEBSITE: